Mollusc@t

CatalanEnglishSpanish
Excursió Riu Cesse

Qui som

L’Associació Catalana de Malacologia (ACM) és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectius desenvolupar i fomentar qualsevol mena d’activitat relacionada amb el món de la Malacologia, des de la recerca científica i la divulgació de temes relacionats amb els mol·luscs, fins al col·leccionisme naturalista respectuós amb la vida.

Atès que es tracta d’una entitat d’àmbit català, un dels objectius de la nostra associació és aglutinar i establir vincles permanents de comunicació entre científics malacòlegs, naturalistes amateurs, col·leccionistes aficionats, i professionals diversos, relacionats amb el món de la malacologia a Catalunya, per tal de fomentar així els estudis malacològics i, alhora, potenciar la protecció del medi natural.

La Junta Directiva de l’ACM  inclou un President, un Vice-president, un Tresorer, un Secretari i diversos Vocals. El vocal Editor i el conjunt del Comitè Editorial s’encarreguen de l’edició de les publicacions de l’ACM, que inclouen una revista científica (Spira), que surt publicada aproximadament cada any, i un butlletí divulgatiu (Butlletí de l’ACM).

L’ACM fou creada l’any 1997, i compta amb socis i sòcies principalment de Catalunya, però també d’altres indrets. L’Associació està inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 21117 de la Secció 1a de Barcelona.

El 21 de novembre de 2007, l’ACM fou acceptada com entitat adherida de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) amb el núm. 1780.

Seu social

La seu social de l’ACM està ubicada a la ciutat de Barcelona, al Museu de Ciències Naturals (Museu Blau):

Associació Catalana de Malacologia (ACM),
Museu Blau,
Plaça Leonardo da Vinci 4-5,
08019 BARCELONA
E-mail: comunicadoacm22@gmail.com