Qui som
Breu història de l'ACM

L’Associació Catalana de Malacologia (ACM) és una entita sense ànim de lucre que té com a objectius desenvolupar i fomentar qualsevol mena d’activitat relacionada amb el món de la Malacologia, des de la recerca científica i a la divulgació de temes relacionats amb els mol·luscos, fins al seu col·leccionisme.

 

Atès que es tracta d’una entitat d’àmbit català, un dels objectius de la nostra Associació és aglutinar i establir vincles permanents de comunicació entre científics malacòlegs, naturalistes amateurs, col·leccionistes aficionats, i professionals diversos, relacionats amb el món de la Malacologia a Catalunya, fomentant així els estudis malacològics tot protenciant alhora la protecció del medi natural.

 

L’ACM fou creada l’any 1996, està ubicada a Barcelona, i compta actualment amb uns 60 socis numeraris (principalment de Catalunya, però també d’altres indrets). L’Associació està inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el nº 21117 de la Secció 1ª de Barcelona.

 

La Junta Directiva inclou un President, un Vice-president, un Tresorer, un Secretari i diversos Vocals. El vocal Editor i el conjunt del Comitè Editorial s’encarreguen de l’edició de les publicacions de l'ACM, que inclouen un butlletí divulgatiu (el Butlletí de l’ACM) i una revista científica (Spira), que surten publicats aproximadament cada any.

 

El 21 de novembre de 2007, l'ACM fou acceptada com entitat adherida de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) amb el número 1780.

Projectes Fons Bibliogràfic Qui Som
Activitats Galeria Membres
Publicacions Contacte Estatuts

Envia els teus comentaris:

Spira Fes-te Soci
Butlletí Adreces

© Associació Catalana de Malacologia (2014)

Entitat adherida a la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN).

Museu de Ciències Naturals de Barcelona.